Hoe voed ik mijn kitten?

Nadat de kitten bij haar moeder weg is, is het jouw taak als nieuwe verzorger om haar te voorzien in de liefdevolle verzorging en de juiste voeding.

Hoe voed ik mijn kitten?

Nadat de kitten bij haar moeder weg is, is het jouw taak als nieuwe verzorger om haar te voorzien in de liefdevolle verzorging en de juiste voeding.

Van zogen tot zelfstandig knabbelen

Tot aan de eerste zeven weken van haar leven krijgt je kitten alles wat ze nodig heeft van haar zogende moeder. De eerste 4 tot 5 weken sowieso en de 2 tot 3 weken die daarna volgen wordt het zogen van de moeder minder. Op dat moment kun je ook al de eerste (zachte) brokjes aan haar voeren. Dat doe je door deze brokjes op een schaaltje te verdelen, zodat ze rustig kan likken, proeven en testen of ze het lekker vindt. Je kunt haar langzaamaan meer geven. Zorg er daarbij altijd voor dat er vers drinkwater aanwezig is.

Klein lijfje, veel eetlust

Het zal je vast opvallen dat je kleine kitten energie voor tien heeft. En die energie en de groei van haar lichaampje moeten natuurlijk gevoed worden met de nodige voedingsstoffen. Er staat echter wel tegenover dat de maag van een jonge kitten niet veel groter is dan een vingertop. Dus: verdeel de voeding over meerdere momenten op een dag. Zo’n 6 kleine maaltijden per dag moet voldoende zijn om de kitten goed in haar voedingsbehoefte te voorzien.

Groeien, groeien, groeien

Vanaf de vier maanden tot aan het eerste levensjaar verandert er veel in de eetgewoonte van je kitten. Van 4 tot 6 maanden heeft ze 3 tot 4 maaltijden per dag nodig, waar ze na 6 tot 10 maanden al genoegen kan nemen met 2 à 3 maaltijden per dag. De Bianco Kitten droog- en/of natvoeding is ideaal voor je kleine kitten vanwege de kleine, makkelijk kauwbare brokjes. Daarnaast bevat het alle bouwstoffen die ze in deze belangrijke periode nodig heeft. Is je kitten ouder dan 10 maanden, dan is je kitten waarschijnlijk volledig volgroeit en kun je langzaamaan overgaan op de Bianco Adult voeding.

Algemene tips voor het voeden

  • Te koud is fout – een kitten heeft een hekel aan koud eten, dus zorg ervoor dat het eten op kamertemperatuur is.
  • Een eigen, schoon bakje – geef je kitten haar eigen eetbakje en maak het na iedere maaltijd schoon. Niemand, ook een kitten niet, eet graag van een vies bord.
  • Drinken is belangrijk – zorg dat er altijd vers en schoon drinkwater aanwezig is.
  • Goed is goed – heb je voeding gevonden die je kitten lekker vindt, wijk daar dan niet meer van af. Goed is goed!
  • Verandering alleen stap voor stap – verander je toch de voeding van je kitten? Doe dat dan stap voor stap. Ook als je overgaat op adult voeding neem je daar de tijd voor.
  • Geen kliekjes – geef je kitten alleen speciaal voor haar gemaakte voeding. Eten dat eigenlijk voor mensen bedoeld is, kan de verkeerde voedingsstoffen bevatten en kan zelfs giftig zijn voor haar.
  • Eten doe je niet bij het toilet – klinkt logisch, maar let erop. Zet de eet- en drinkbak niet te dicht bij de kattenbak. Jij eet toch ook niet op het toilet?
  • Vaste eetmomenten – iedereen heeft behoefte aan regelmaat, zo ook je kitten. Geef haar op vaste tijden haar voeding, zodat ze er gewend aan kunnen raken.

Bianco-Kattenvoeding

BIANCO KITTEN, ALLES WAT JE KITTEN NODIG HEEFT

100% compleet in de dagelijkse behoefte aan vitamines, mineralen en voedingsstoffen van je kat. En je kitten vindt het nog lekker ook.

Naar assortiment

 

 

 

 

Meer artikelen in

kitten voeding