De juiste voedingsstoffen voor mijn volwassen kat

Vitaminen, mineralen, vetzuren, koolhydraten, vezels. Het is van groot belang dat je volwassen kat ze in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Maar waarom precies?

De juiste voedingsstoffen voor mijn volwassen kat

Dat het belangrijk is dat je kat de juiste voedingsstoffen binnen krijgt, dat is wel duidelijk. Maar waar dienen al die vitaminen, mineralen, vetzuren, koolhydraten, vezels en eiwitten die je kat nodig heeft nou precies voor? En in welke soort voeding vind je die bouwstoffen terug?

Vitamines

Sterke botten, goed zicht en een goedwerkende stofwisseling worden ondersteund door de inname van de juiste vitamines. Maar ook het stollen van het bloed en het dichtgroeien van de huid als je kat een wondje heeft, wordt ondersteund door vitamines (o.a. vitamine K). Alle vitamines die je kat nodig heeft zijn terug te vinden in de complete voeding van Bianco, dus het toevoegen van vitamines is niet nodig – behalve op advies van je dierenarts.

Mineralen

Calcium, natrium, magnesium helpen bij het onderhouden van goed gebit en sterke botten. Te weinig mineralen en je kat kan deficiëntieproblemen krijgen, maar te veel mineralen en het kan zelfs giftig zijn voor je kat. Let dus erg goed op bij het toedienen extra mineralen aan haar voeding. In de Bianco Adult voeding zitten alle mineralen die je kat nodig heeft, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken. Mocht je toch bepaalde mineralen toevoegen, doe dit dan uitsluitend op advies van je dierenarts.

Vetzuren

Het vet in het eten van je kat zorgt ervoor dat het net wat lekkerder smaakt. Daarnaast zorgen de essentiële vetzuren (essentiële vetzuren zijn vetzuren die je kat nodig heeft, maar zelf niet aanmaakt) dat de vitamines door het lichaam kunnen worden opgenomen. Erg belangrijk dus, dat deze in de dagelijkse maaltijd zitten. Met de kattenvoeding van Bianco ben je daar in ieder geval zeker van.

Koolhydraten & Vezels

Koolhydraten voorziet voor een groot deel in de energiebehoefte van je kat. Een speelse kat kan dan ook veel koolhydraten gebruiken. Vezels dragen vooral bij aan een goede en regelmatige stoelgang. Ook deze benodigde voedingsstoffen vind je terug in de recepturen van Bianco.

Eiwitten

Eiwitten zijn van groot belang voor de spieropbouw van je kat. Maar ook haar haren, huid, en nagels zijn opgebouwd door de aminozuren die terug te vinden zijn in eiwitten. Sommige aminozuren kan je kat zelf niet aanmaken, die noemen we essentiële aminozuren. Taurine en arginine zijn hier voorbeelden van. Deze, en meer benodigde aminozuren en eiwitten, zijn terug te vinden in de uitgebalanceerde voeding van Bianco. Zo hoef jij je geen zorgen te maken dat je kat binnen krijgt wat ze nodig heeft.

Bianco-Kattenvoeding

DE ESSENTIËLE VOEDINGSSTOFFEN IN HAAR BAKJE MET BIANCO

Altijd 100% compleet in de dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen van je kat.

Naar assortiment

Meer artikelen in

voeding