De juiste voedingsstoffen voor mijn kitten

Vitaminen, mineralen, vetzuren, koolhydraten, vezels. Het is van groot belang dat je kitten ze in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Maar waarom?

De juiste voedingsstoffen voor mijn kitten

Vitaminen, mineralen, vetzuren, koolhydraten, vezels. Het is van groot belang dat je kitten ze in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Maar welke voedingsstoffen zijn dat precies? En waarom heeft je kitten ze zo hard nodig? Hieronder vind je de verschillende essentiële voedingsstoffen en waar ze precies goed voor zijn.

Vitamines

De stofwisseling, de groei van de botten, maar ook de ontwikkeling van haar zichtvermogen wordt onderbouwd door de vitamines. Daarnaast wordt ook het dichtgroeien van een wond ondersteund door vitamines. Veel van de nodige vitamines zit in onder andere lever, granen en gist, maar geen zorgen: alle vitamines die je kitten nodig heeft vind je terug in de Bianco voeding voor kittens.

Mineralen

De belangrijkste mineralen voor een kat zijn calcium, magnesium, kalium, natrium. Mineralen helpen haar bij de vorming van sterke tanden, stevige botten en een goede stofwisseling. Te weinig mineralen en je schiet tekort in de ontwikkeling, en teveel is ook niet goed voor je kat. Ga dus nooit op eigen initiatief aan de gang met voedingssupplementen. Bronnen van mineralen zijn vis, vlees, lever, maar gelukkig is de voeding van Bianco uitgebalanceerd en bevat het de mineralen voor je kitten in de juiste hoeveelheden.

Vetzuren

Vetten en vetzuren maken het eten van je kitten niet alleen lekkerder, de essentiële vetzuren zorgen er ook voor dat vitamines A, D, E en K door het lichaampje kunnen worden opgenomen. Daarnaast zijn de essentiële vetzuren over het algemeen goed voor een goede huid, vacht, voortplantingssysteem én stofwisseling. De benodigde vetzuren vind je veelal in dierlijke vetten en plantaardige olie. Alle Bianco kittenvoeding voorziet je kitten in de juiste essentiële vetzuren.

Koolhydraten & vezels

Deze voedingsstoffen doen vooral dienst als energiebron. Daarnaast zorgen vezels voor een goede vertering en een regelmatige stoelgang bij je kitten. In de voeding van Bianco zitten de juiste hoeveelheden koolhydraten en vezels voor je kitten.

Eiwitten

Groeien en het opbouwen van de spieren, daar heeft je kitten eiwitten voor nodig. Al die eiwitten zijn gemaakt van kleinere onderdelen die we aminozuren noemen. Kittens hebben het vermogen om eiwitten af te breken in aminozuren om er vervolgens andere eiwitten van te maken. Spieren, haar, huid en nagels is allemaal weefsel dat grotendeels opgebouwd is uit die eiwitten. Een aantal aminozuren die kittens nodig hebben, kunnen ze niet zelf aanmaken, deze noemen we essentiële aminozuren. Taurine en arginine zijn voorbeelden van essentiële aminozuren die de kittens via hun voeding binnen moeten krijgen. Dat weten we bij Bianco, dus kun je gerust zijn op het feit dat de Bianco voeding voor kittens al deze stoffen bevat.

Bianco-Kattenvoeding

AL HET ESSENTIËLE IN HAAR BAKJE MET BIANCO

Altijd 100% compleet in de dagelijkse behoefte aan vitamines, mineralen en verdere voedingsstoffen van je kitten.

Naar assortiment

 

 

 

 

 

Meer artikelen in

kitten voeding