De juiste voeding voor mijn oudere kat

Als je kat ouder wordt, ontwikkelt ze ook een andere voedingsbehoefte. Als ze de 7 passeert noemen we haar senior en kun je haar voeding aanpassen.

De juiste voeding voor mijn oudere kat

Als je kat ouder wordt, ontwikkelt ze ook een andere voedingsbehoefte. Als ze de 7 jaar passeert noemen we haar senior en kun je haar voeding daar na verloop van tijd op aanpassen. Het is niet zo dat ze op die leeftijd ineens een oude, bewegingsloze kat is, maar vanaf deze leeftijd kan het zijn dat je gaat merken dat ze de jongste niet meer is. Hieronder vind je een aantal veelvoorkomende problemen van een ouder wordende kat, en hoe je deze problemen kunt verhelpen met de juiste voeding.

Verminderde eetlust

Een veelvoorkomend probleem is een verminderde eetlust. In plaats van dat ze iedere maaltijd haar buikje rond eet, laat ze steeds vaker (een deel van) haar eten staan. Als dit gebeurt is het belangrijk dat je haar voeding aanpast, zodat ze haar bakje wel weer leegeet. Ook al wil ze niet eten, het is essentieel dat ze haar voedingsstoffen binnenkrijgt. De speciale Bianco Senior 7+ bestaat uit smaakvolle, zachte brokjes met kip of rund, waarvan je kat ongetwijfeld zal smullen. Gun haar altijd de tijd om aan nieuwe voeding te wennen. Heb je na een aantal veranderpogingen het idee dat ze nog steeds geen eetlust heeft, ga dan langs bij je dierenarts. Het kan namelijk ook zijn dat iets anders de oorzaak is van haar verminderde eetlust.

Een goede spijsvertering is essentieel

Als je kat ouder wordt, gaat haar spijsvertering er langzaam op achteruit. Hierdoor wordt het moeilijker voor je kat om de voedingsstoffen uit haar voedsel op te nemen en wordt haar eetlust minder. Door haar de juiste voeding te geven, zorg je ervoor dat dit verval minder snel gaat, waardoor je kat een lang leven kan genieten van haar voeding en ook de voedingsstoffen binnen blijft krijgen. De voeding van Bianco is altijd goed verteerbaar, smaakvol en ondersteunt de vitaliteit van je ouder wordende kat.

Bianco-Kattenvoeding

SMAAKVOLLE EN GOEDE VOEDING VOOR EEN LANG EN VITAAL LEVEN

Altijd 100% compleet in de dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen van je kat. En ze zal ervan smullen.

Naar assortiment

 

 

Meer artikelen in

voeding