Mijn kitten en water

De meeste katten zijn van nature niet echt dol op water. Ze vinden het niet fijn om nat te worden, en ook drinken is niet altijd hun favoriete bezigheid.

Mijn kitten en water

De meeste katten zijn van nature niet echt dol op water. In het wild groeien ze op in gebieden die nooit heel erg rijk zijn aan water. Ze wassen zich liever met hun tong dan in een badkuip en ze blijven dus liever weg van nattigheid. Water drinken doen ze ook niet supergraag, dus is het belangrijk dat je je kitten ook natvoeding geeft, zodat ze voldoende water binnenkrijgt met haar voeding. Daarnaast is het belangrijk dat er altijd vers water beschikbaar is, zodat ze kunnen drinken op het moment dat ze daar zin in hebben.

Spelen met water

Als het op spelen aankomt, kan water nog weleens een rol spelen. Dat is vaak de ontdekkingsfase, waarin ze er op een speelse manier achter komen wat ze echt van water vinden. Er zijn overigens ook kattenrassen die wél van water houden, zoals de Turkse Van of de Bengaal, die net als zijn familielid de Bengaalse tijger een duikje zo nu en dan wel kan waarderen.

Water is essentieel

Water is, net als bij mensen, ook voor je kitten essentieel. Omdat ze er lang niet altijd zo van houden, is het dus des te belangrijker dat je erop let dat ze het binnenkrijgen. Twee manieren om daarvoor te zorgen:

  • Zorg ervoor dat je haar drinkbak meermaals per dag ververst. Er moet sowieso vers drinkwater aanwezig zijn tijdens het eten.
  • Geef minimaal de helft van de voeding in de vorm van natvoeding. Daar zit meer vocht in, waardoor ze tijdens het eten al meer vocht binnen krijgt.

 

 

Meer artikelen in

kitten verzorging