Kattenbaktraining voor mijn kitten

In veel gevallen heeft je kitten al kattenbraktraining gehad van haar moeder, maar het is altijd wennen in een nieuw huis. Waar moet je op letten?

Kattenbaktraining voor mijn kitten

In veel gevallen heeft je kitten al kattenbaktraining gehad van haar moeder. Het is dan afdoende om aan je kitten te laten zien waar de kattenbak staat en haar er regelmatig in te zetten. Zorg ervoor dat de kattenbak op een rustige plaats en uit de buurt staat van haar voerbak. Katten – net als mensen trouwens – houden er niet van om hun behoefte te doen in de buurt van de plek waar ze eten. Zet je kitten op de volgende momenten sowieso in de kattenbak:

  • Na het slapen
  • Na het eten
  • Na het spelen
  • Als je kitten gaat krabben, snuffelen of in plashouding zit

Probeer je kitten op het moment dat ze haar behoefte doet te laten denken dat ze alleen is, schenk haar niet te veel aandacht, maar houd wel een oogje in het zeil. Doet ze haar behoefte in de kattenbak zoals het hoort? Beloon haar dan met extra aandacht of een kattensnoepje.

Bewaar je geduld

Als je kitten nog niet gewend is om de kattenbak te gebruiken, dan kan het soms even duren voor ze zindelijk is. Het kan dan voorkomen dat ze haar behoefte doet op andere plekken in huis. Probeer de momenten dat ze haar behoefte moet doen te leren herkennen, zodat je haar op die momenten in de kattenbak kunt zetten. Na verloop van tijd zul je merken dat ze haar behoefte steeds vaker in de kattenbak gaat doen.

Meer artikelen in

kitten verzorging