Hoe laat ik mijn kitten veilig naar buiten?

Katten zijn huisdieren met behoefte aan vrijheid. Die geef je ze graag, maar hoe kun je ervoor zorgen dat je hen, of zij jou, niet kwijtraken?

Hoe laat ik mijn kitten veilig naar buiten?

Het is goed voor de beweging én de ontwikkeling van een kitten om naar buiten te kunnen. Zo hebben ze de vrijheid om de wereld te ontdekken en leren ze omgaan met nieuwe ervaringen. Allemaal heel goed voor je kitten, maar hoe zorg je ervoor dat je haar niet kwijtraakt?

Wanneer mag mijn kitten naar buiten?

Voordat je kitten al haar vaccinaties heeft gehad, mag ze nog niet in aanraking komen met andere dieren, dus mag ze nog niet naar buiten. Ook de eerste twee weken na haar vaccinaties mag dit nog niet, dus tot die tijd is het verstandig om je kitten binnen te houden. Zorg er dus tot die tijd voor dat ramen en deuren gesloten blijven, want ook kleine katjes weten de openingen sneller te vinden dan je denkt.

Een slim halsbandje

Ben je op het punt gekomen om je kitten naar buiten te laten, dan is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen in het geval dat je haar kwijtraakt. Een halsband met jouw telefoonnummer kan een oplossing zijn. Mocht ze de weg kwijtraken en door iemand anders gevonden worden, dan weet diegene jou in ieder geval te bereiken.

Je kitten laten chippen

Gebeurt het vaker dat je kitten niet uit zichzelf thuiskomt, of ben je er bang voor dat je haar kwijt zal raken, dan is het verstandig om je kitten te laten chippen. Er wordt dan onderhuids een chipje geplaatst, waarmee de dierenarts of opvang haar altijd weer terug weet te vinden. Vraag je dierenarts om meer informatie over het aanbrengen van de chip.

Meer artikelen in

kitten verzorging