Gezond en mooi ouder worden

Als je kat de zeven jaar gepasseerd is, kan het zijn dat ze minder goed voor zichzelf zal gaan zorgen. Een deel van die zorg kun jij haar uit handen nemen.

Als je kat de zeven jaar gepasseerd is, kan het zijn dat ze haar minder voor zichzelf zal gaan zorgen. Een deel van die zorg kun jij haar uit handen nemen. Zo kun je haar helpen door haar vacht regelmatig te borstelen; als ze ouder wordt is ze namelijk minder geneigd om zelf haar vacht te blijven verzorgen. Ook is het goed om zo lang mogelijk met haar te blijven spelen en daarmee beweging te stimuleren. Het zal sowieso minder worden, maar hoe meer ze blijft bewegen, hoe beter het is voor haar spieren en gewrichten.

Goed eten als basis

Als ze ouder wordt, krijgt je kat ook automatisch minder eetlust en minder dorst. Maar het blijft van groot belang dat ze de juiste voedingsstoffen en voldoende vocht binnen krijgt. Merk je dat haar voer- en drinkbak veelal vol blijft na een maaltijd, dan is het verstandig om eens andere voeding te proberen. Onze Bianco Senior 7+ voeding is speciaal aangepast op de behoeften van een oudere kat. Bovendien vinden ze het erg lekker, waardoor de kans groter is dat ze hun bakje leeg eten. Om de vochtinname te stimuleren kun je overwegen om in verhouding meer natvoeding dan droogvoeding te geven dan voorheen.

Bianco-Kattenvoeding

SMAAKVOLLE EN GOEDE VOEDING VOOR EEN LANG EN VITAAL LEVEN

Altijd 100% compleet in de dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen van je kat. En ze zal ervan smullen.

Ga naar het assortiment

 

Meer artikelen in

verzorging