Een fijne thuisbasis voor je kat

Katten zijn niet altijd even goed in het duidelijk maken van wat ze precies willen in huis. Dus is het goed om te weten: hoe creëer je een fijne thuisbasis voor je kat?

Een fijne thuisbasis voor je kat

Iedereen die ooit een of meer katten heeft gehad, zal het er over eens zijn: katten zijn alles behalve voorspelbaar. Ze zijn nieuwsgierig, kieskeurig en ze zullen niet altijd evenveel moeite doen om duidelijk te maken wat ze nu precies willen. Met deze tips geef je ze in ieder geval een goede thuisbasis waar ze graag weer naar terugkomen.

Van buiten naar binnen

Veel katten vinden het erg fijn om op ontdekkingsreis te kunnen in de buitenwereld. Om haar zelf te laten bepalen wanneer ze naar buiten en naar binnen gaat, is het handig om een kattenluikje aan te schaffen. En als je niet van kattensporen van modder in huis houdt, dan is het ook verstandig om een dikke, stevige welkomstmat achter dat luikje te leggen. Kan ze daar ook nog lekker aan krabben als ze wil.

Krabben is noodzaak

Krabben is voor katten als een kok die zijn messen slijpt. Het is noodzakelijk dat ze hun gereedschap scherp houden, dus zullen katten zo nu en dan moeten krabben. Om te voorkomen dat ze de bank, de gordijnen of het tapijt aan gort krabt, is het dus verstandig om een krabpaal in huis te hebben.

Kattenhaar als oplossing

Rondslingerend kattenhaar is een van de vervelende bijkomstigheden van een kat, maar op sommige gebieden biedt het ook de oplossing. Heb je een nieuw bedje of dekentje aangeschaft, maar wil ze er niet op? Probeer het eens met wat uitgekamde haren van je kat te bestrooien; je zult zien dat ze er veel sneller aan went.

Geen hoogtevrees

Katten hebben nu eenmaal geen aanleg voor hoogtevrees. Hierdoor kan een balkon soms een gevaarlijke plek zijn voor een kat. Zorg er daarom voor dat je balkon veilig is, door er een net, glas of gaas voor te plaatsen, zodat ze op een veilige manier een frisse neus kunnen halen.

Eten, slapen en een grote beurt

Dat doen ze liever op verschillende plekken. Eten en slapen mag nog bij elkaar in de buurt, maar zorg er altijd voor dat de kattenbak in een andere ruimte staat, zodat ze niet hoeft te eten op de plek waar ze ook haar grote beurt moet doen. Jij zou er ook niet blij van worden als je op het toilet moest eten! Lekker en gezond eten is verder altijd een goede basis voor een fijn leven. Ook voor je kat. Dat is iets wat je met Bianco kattenvoeding in ieder geval gemakkelijk in huis haalt.

Bianco-Kattenvoeding

SMAAKVOLLE EN GOEDE VOEDING VOOR EEN LANG EN VITAAL LEVEN

Altijd 100% compleet in de dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen van je kat. En ze zal ervan smullen.

Naar assortiment

 

Meer artikelen in

verzorging