Spelen met mijn oudere kat

Er zijn katten die tot een hoge leeftijd actief blijven én er zijn katten die vanaf hun vijfde al minder speels worden. Hoe zit dat met jouw kat?

Spelen met mijn oudere kat

Als je kat ouder wordt, betekent dat niet dat ze niet meer wil spelen. Die verandering in activiteit verschilt heel erg per kat. Zo zijn er katten die tot hoge leeftijd heel actief blijven, maar er zijn ook katten die op hun vijfde al een stuk minder speels worden en liever hun vaste plaatsje op de bank opzoeken. Hoe speels jouw kat blijft naarmate ze ouder wordt, dat heb je zelf het best in de gaten.

Alleen als ze zelf wil

Het belangrijkste is dat ze zelf zin heeft om te spelen. Natuurlijk kun je haar stimuleren door middel van een speeltje of desnoods met wat kattenkruid, maar heeft ze er echt geen zin in? Dan gaat het ook niet gebeuren. Je kat dwingen om mee te spelen heeft geen zin en is bovendien ook helemaal niet leuk. En het belangrijkste van spelen met je kat is toch dat het leuk is. Haar een plekje op schoot bieden is en een fijne massage geven is dan wellicht een betere optie.

 

Meer artikelen in

Training