Hoe houd ik mijn kat fit?

Vaak zorgt je kat er zelf wel voor dat ze fit en vitaal blijft, maar soms kan het geen kwaad om haar er een handje bij te helpen. Hoe houd je haar fit?

Hoe houd ik mijn kat fit?

Spelen met je kat is een van de leukste dingen die er is. Daarnaast is het de beste manier om je kat fit te houden. Al moet je soms wel heel even je best doen, er zijn maar weinig katten die een uitdagend speeltje kunnen weerstaan. Hieronder vind je een aantal manieren om je kat al spelenderwijs fit te houden.

Uitdagende speeltjes

Vandaag de dag zijn er een hoop uitdagende speeltjes op de markt. Balletjes, namaakmuisjes aan touwtjes, speeltjes met kattenkruid, noem maar op. Ga naar je dierenspeciaalzaak en laat je adviseren over de speeltjes die er zijn. Berg na het spelen de speeltjes op in een doos of kast (eventueel met wat kattenkruid), zodat ze interessant blijven als je ze weer tevoorschijn haalt.

De kat en de doos

Het kan zijn, dat je een hele mooie mand aanschaft voor je kat om in te slapen, waarna je kat doodleuk in de doos waar de mand in zat gaat liggen slapen. Katten en dozen hebben een bijzondere verhouding. En dat zorgt soms voor leuke, speelse situaties. Zet zo nu en dan een doos neer op de plekken waar ze veel zijn. Het kan zomaar haar nieuwe beste vriend worden.

Bungelende draadjes

Een hele makkelijke manier om je kat actief te krijgen, is met behulp van een stokje met een of meer touwtjes eraan. Je laat hem boven of voor haar kop bungelen en wacht tot ze reageert. Het is aan jou de taak om haar actief te krijgen én te houden. Haal je het touwtje te snel weg, dan kan het zijn dat ze haar interesse verliest. Krijgt ze elke keer het touwtje te pakken, dan is het ook niet leuk meer.

Lasergevecht

Schijn een laser op de muur en je zult al snel zien dat je de aandacht van je kat te pakken hebt. Het is een eenvoudige manier om je kat actief te maken, maar let wel op: schijn nooit met de laser in de ogen van je kat. Daarnaast moet je er ook niet te veel of te vaak mee spelen, want doordat ze de laser nooit te pakken kan krijgen, kan het soms een verwarrende ervaring zijn voor je kat. Als je er dus mee speelt: schijn dan vooral ook op de speeltjes die er liggen, zodat ze daadwerkelijk iets vangt.

Meer artikelen in

Training