Spelen met je kitten

Spelen is een van de leukste dingen voor jou en je kitten. Naast leuk, is het ook belangrijk voor haar motorische ontwikkeling. Bovendien schept het een band.

Spelen is een van de leukste dingen voor jou en je kitten. Naast leuk, is het ook belangrijk voor haar motorische ontwikkeling. Het is goed voor haar bloedcirculatie en het helpt haar spieren beter te ontwikkelen. Bovendien schept het een band. Lekker veel spelen dus!

Gebruik een speeltje

Als je gaat spelen met je kitten, is het verstandig om een speeltje te gebruiken. Gebruik een speeltje waar je kitten zich niet aan kan verwonden en dat ze niet door kan slikken. Vraag eventueel de deskundige bij je dierenspeciaalzaak om advies. Gebruik nooit je handen of voeten als speeltje voor je kitten, want dan kan ze die als ‘prooi’ gaan zien. Je kitten heeft scherpe nagels en tandjes, dus dat is geen pretje. Helemaal niet als ze volgroeit is en ze je ledematen nog steeds voor prooi aanziet. Verder is het slim om het speeltje na het spelen weer op te bergen, wellicht in een doos met een beetje kattenkruid, zo blijft het speeltje interessant.

Een echte jager

Jagen zit een kat (en dus je kitten) in het bloed. En met spelletjes ga je in op dat jachtinstinct. Bijvoorbeeld met een balletje aan een touwtje. Trek het balletje vooruit en je zult zien dat jachtinstinct in werking treedt. Met behulp van dit soort spelletjes kun je haar stimuleren om te bewegen en te ontwikkelen. Daarnaast kun je haar in deze verschillende situaties aanleren wat goed en fout is. Beloon haar als ze iets goed doet en negeer haar als ze iets doet wat niet geoorloofd is.

Veel spelen is lekker slapen

Het is aan te raden om meerdere malen per dag voor een korte tijd te spelen, in plaats van een keer per dag voor een lange tijd. Dit zit ook in haar natuurlijke aard: in het wild kunnen katten lang stilzitten, aanvallen duurt dan relatief erg kort. Als je veel met je kitten speelt, gebruikt ze veel energie. Hier zal ze dan ook beter van gaan slapen, wat ook een fijne bijkomstigheid is.

Meer artikelen in

kitten Training